به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، هوشنگ فلاحتیان امروز (شنبه) در پایان جلسه وزیر نیرو کشورمان با وزیر انرژی و معادن تونس در جمع خبرنگاران در پاسخ به ایرنا درباره اختلاف وزارتخانه های نیرو و نفت در زمینه صادرات برق و گاز اظهار داشت: هیچ اختلافی بین دو وزارتخانه وجود ندارد، بلکه وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران در راستای مسوولیت و رسالت خود پیگیر دستیابی به سهم ایران در بازار جهانی نفت و گاز پیش از تحریم ها هستند.
به گزارش ایرنا، امضای قرارداد شرکت ملی گاز ایران با شرکت بخش خصوصی برای صادرات برق در دی ماه سال 1394 یک سری بحث ها را بین مجموعه های متولی صادرات برق و گاز کشور مطرح کرد.
به گفته این مقام مسوول، وزارت نیرو نیز پیگیر اجرای موارد مربوط به اقتصاد مقاومتی است و در این زمینه توسعه صادرات برق به کشورهای همجوار و همسایه را در دستور کار خود دارد.
وی با تاکید بر این که صادرات برق و گاز در تعارض با هم نیست، افزود: وزارتخانه های نفت و نیرو در این زمینه نیازمند هماهنگی های بیشتر هستند تا منافع ملی به نحو احسن تامین شود.
فلاحتیان با اشاره به آمار صادرات برق در سال های گذشته، خاطرنشان کرد: امروز شبکه برق ایران به همه کشورهای همسایه که با آنها مرز خاکی داریم، متصل است و علاوه بر آن، اتصال شبکه برق به کشورهای حاشیه خلیج فارس از طریق دریا نیز در دست پیگیری است.
وی تصریح کرد: امروز به دنبال توسعه صادرات برق توسط بخش خصوصی کشور هستیم و در این زمینه نرخ دریافت سوخت گاز توسط صادرکنندگان برق به عنوان یک شاخص اصلی مدنظر است.
** صادرات برق به عراق
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از مبادله قرارداد صادرات برق به کشور عراق در روزهای گذشته خبر داد و بیان داشت: بسته لازم به این منظور آماده شده است و در صورتی که در روزهای آینده توافقی حاصل شود، صادرات به این کشور از سر گرفته می شود.
وی گفت: بدهی کشور عراق به ایران بابت واردات برق مبلغ قابل توجهی است که پیگیر دریافت آن از سازمان های ذیربط هستیم.
**صادرات برق به کشورهای همسایه
فلاحتیان ادامه داد: ایران سال گذشته نزدیک به 10 میلیارد کیلو وات ساعت برق به کشورهای همسایه صادر و در مقابل چهار میلیارد کیلو وات ساعت برق وارد کرد.
وی با بیان اینکه صادرات برق ایران در سال های گذشته بین 9.5 تا 12 میلیارد کیلو وات ساعت در نوسان بوده است، خاطرنشان کرد: هرچند در سال 1394 با فراز و فرودهای زیادی در این زمینه مواجه بودیم، اما در تلاشیم تا در پساتحریم خریداران برق کشور نسبت به گشایش ارزی و پرداخت پول از مجاری استاندارد اقدام کنند.
این مقام مسوول بهای هرکیلووات برق صادراتی را تابعی از قیمت جهانی نفت عنوان کرد و گفت: سال های گذشته و در زمان اوج قیمت نفت، ارزش صادرات برق کشور به بیش از یک میلیارد دلار رسید، اما امروز با کاهش بهای نفت ، در صورت انجام صادرات و عملیاتی شدن همه قراردادها دریافت مبلغی بین 500 تا 700 میلیون دلار پیش بینی می شود.
وی یادآور شد: باتوجه به شرایط آبی مناسب برخی کشورهای همسایه و همچنین احتمال عمل نکردن برخی کشورها به تعهدات شان ، کاهش صادرات برق در سال جاری قابل پیش بینی است.
به گزارش ایرنا، با توجه به توانمندی های داخلی، تفاوت شرایط اقلیمی، زمانی و پیک بار بین ایران و کشورهای همسایه ظرفیت مناسبی برای صادرات برق کشور و تبادل انرژی با کشورهای همسایه وجود دارد.
پیشتر علیرضا دائمی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو با بیان این که در 9 نقطه غرب کشور، همچنین نقاطی از شرق و شمال کشور امکان واردات یا صادرات برق وجود دارد، گفته بود، در تلاش هستیم اتصال هایی را از طریق کابل های زیر دریا برای صادرات برق به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس برقرار کنیم.