شماره: 313625 تاریخ : 1396/10/22-02:43:08

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اعلام کرد:

پرونده تجمیع کارت های بانکی روی میز بانک مرکزی است

داود محمد بیگی مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی، با بیان اینکه، پرونده تجمیع کارت های بانکی روی میز بانک مرکزی است، گفت: بانک ها در حال آماده سازی برای صدور کارت های هوشمند هستند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازپژوهشکده پولی و بانکی، محمد بیگی به برگزاری جلسه مشترک بانک مرکزی با بانک ها اشاره کرد و افزود: یکی از موضوع هایی که هم اکنون در حال بررسی و اجرایی شدن است بحث آماده سازی بانک ها برای پیاده سازی استانداردهای امنیتی و صدور کارت های هوشمند است. 

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی ادامه داد: تا کنون در کشور دو سه بار به سمت کارت های هوشمند رفته ایم، ولی به دلیل اینکه الزام خاصی از نظر داخلی برای استفاده از این کارت ها، وجود نداشت، زیاد از کارت های هوشمند استفاده نکردیم.
بیگی، یکی از چالش های اصلی در حوزه ارتباطات بین المللی را بهره گیری از کارت های هوشمند در نظام بانکی داخلی دانست و تصریح کرد: برای این مهم باید دو اقدام انجام شود نخست اینکه زیرساخت های بانک ها آماده شود و دوم اینکه قوانین و مقررات این کارت ها فراهم شود به نحوی که هر بانکی کارت هوشمند صادر می کند بتواند در خارج از کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد.

تدوین استاندارد های هوشمند سازی کارت ها /اتمام تیر ماه سال آتی 
مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی، عملیاتی شدن روش مذکور را نیازمند برخی پروتکل های ارتباطی عنوان کرد و افزود: پروژه ای را به همین منظور از شش ماه گذشته آغاز کرده ایم و امیدواریم تا تیرماه سال آینده آن را به اتمام برسانیم تا کشور ما استانداردهای هوشمند سازی کارت ها را رعایت کنند. 
وی در باره اینکه آیا بعد از آماده سازی استانداردها، تغییری در کارت های بانکی ایجاد خواهد شد؟ تصریح کرد: تغییرات در حوزه کارت یکی از بحث های چالشی و جدی است و به همین دلیل در کشورهای دیگر به رغم اقداماتی که انجام شده اما هنوز نتوانسته اند کارت ها را تجمیع کنند. 
این مقام مسئول در بانک مرکزی با تأکید براینکه یکی از موضوع های اصلی در این حوزه، هزینه هایی است که اینکار می تواند به بانک ها تحمیل کند، افزود: سیاست بانک مرکزی در این حوزه تعریف محصولات جدید است که مشتری هم بتواند از خدمات کارت های هوشمند در پرداخت های برون خط و هم از پرداخت های خارج از کشور استفاده کند. 
وی در تعریف پرداخت های برون خط این نکته را مورد تأکید قرار داد که در این روش نیازی نیست که همیشه ارتباط مرکز (بانک صادرکننده کارت) برقرار باشد، بر همین اساس این امر به دو شکل بدون رمز و یا حتی با رمز و به صورت آفلاین انجام می شود. در این روش به هر دلیلی اگر شبکه قطع بود، اما باز کار مشتری انجام می شود. 
بیگی در باره اینکه آیا این سیاست در خودپردازها نیز عملیاتی می شود؟ گفت: خیر، این طرح به دلیل اینکه خدمات خودپردازها محدود است بیشتر روی حوزه پایانه های فروش معنی پیدا می کند ضمن اینکه تقریبا پایانه های فروش 60 درصد تراکنش ها را به ثبت می رسانند. 
وی در ادامه تصریح کرد: بنابراین پرداخت های برون خط که می تواند یکی از محصولات جانبی هوشمند سازی باشد، یکی از سیاست هایی است که مشتریان را ترغیب می کند که به این سمت حرکت کنند. 
بیگی، پرداخت های خارج از کشور را یکی دیگر از ابزارهای هوشمندسازی کارت های بانکی برشمرد و افزود: این کارت‌ها ریالی هستند و مشتری از همین کارت در خارج از کشور استفاده می کند به این صورت که با توجه به نرخی که با بانک توافق شده، بانک مبلغ ارز را پرداخت کرده ولی از حساب مشتری ریال برداشت می کند. 
مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در همین ارتباط به روابط بانکی ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: با روسیه هم همین مدل را داریم منتهی این مساله در حوزه کارت های هوشمند نبوده، بلکه در حوزه کارت های مگنت در حال انجام است.
وی با تأکید براینکه حرکت به سمت EMV حدود 600-700 میلیون دلار هزینه در حوزه کارت خواهد داشت، تصریح کرد: اما این هزینه نباید یکباره پرداخت شود، بلکه باید به تدریج و هر زمان که تاریخ کارت ها تمام می شود، بانک ها آماده باشند که کارت جدید را با قابلیت هوشمند در اختیار مشتری قرار دهند.

هزینه کارت های هوشمند حدود 10هزار تومان برآورد می شود
محمد بیگی ادامه داد: هزینه صدور این کارت ها با توجه به قابلیت هایی که دارند 2 تا 2.5 برابر کارت های مگنت و در محدوده 10 هزار تومان خواهد بود.


URL: https://www.bankosanat.ir:443/News/پرونده-تجمیع-کارت-های-بانکی-روی-میز-بانک-مرکزی-است.bos