پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 267733 تاریخ : 1395/12/16-10:12:19
,5,17,
پروژه مکانیسم توسعه پاک پتروشیمی شیراز به بهره برداری رسید

با حضور ابتکار

پروژه مکانیسم توسعه پاک پتروشیمی شیراز به بهره برداری رسید

پروژه مکانیسم توسعه پاک پتروشیمی شیراز موسوم به CDM ‌با حضور معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست صبح دوشنبه به بهره برداری رسید.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت،‌ در مراسم ویژه راه اندازی این پروژه، مدیرعامل پتروشیمی شیراز گفت: ‌با وجود تحریم های ظالمانه بین المللی، این پروژه زیست محیطی با تکیه بر منابع داخلی از سال 1390، به مرحله اجرا گذاشته شد. 

عبدالرحیم قنبریان افزود:‌ مصداق این دوراندیشی، الزام کشورهای درحال توسعه از جمله ایران به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در اجلاس تغییرات اقلیم پاریس در سال 1394 است که کشورمان متعهد شده 4 تا 12 درصد انتشارات گلخانه ای خود را تا سال 2030 کاهش دهد. 
وی ادامه داد: ‌رویکرد CDM یا مکانیسم توسعه پاک یکی از راهکارهای ابداعی در سازمان ملل بعد از پیمان کیوتو است که با هدف حذف و کنترل انتشار گازهای گلخانه ای و برای جلوگیری از گرمای کره زمین تعریف شده است. 
قنبریان گفت:‌با پیگیری پتروشیمی شیراز و با همکاری و مشارکت شرکت انرژی تجدید پذیر مهر و QCA سوییس، این پروژه بین المللی زیست محیطی در سال 2012 در سازمان ملل به ثبت رسید و یکی از بزرگترین پروژه های CDM ایران، از نظر حجم کاهش انتشار و تنها پروژه رسمی ثبت سازمان ملل در صنعت پتروشیمی ایران است. 
مدیرعامل پتروشیمی شیراز گفت:‌ در صورت فعالیت واحد اسید نیتریک شیراز با ظرفیت اسمی خود، سالانه بالغ بر 420 هزار CER یا گواهی کاهش انتشار کربنی برای پتروشیمی شیراز تولید می شود که در طراحی تکنولوژی انتخابی برای احداث واحد CDM پتروشیمی شیراز، متدولوژی AM 0028 مصوب نهاد UNFCC سازمان ملل، مورد استفاده قرار گرفته است که شامل نصب واحد حذف گازهای آلاینده در مسیر گاز خروجی از مسیر استاک برج جذب واحد است. 
قنبریان گفت:‌با توجه به انتخاب کاتالیست(نوعی فیلتر) پیشرفته با ویژگی حذف همزمان اکسیدهای نیتروژن، انتشار گاز گلخانه ای دی نیتروژن اکسید تا 95 درصد کاهش یافت و به کمتر از 50 پی پی ام رسید. همزمان، انتشار گاز سمی دی اکسید نیتروژن NO2 نیز بطور کل متوقف شد. 
بقیه توضیحات وی در باره این پروژه:‌ قرارداد احداث واحد حذف اکسیدهای نیتروژن خروجی از واحد اسید نیتریک، با شرکت ECOPRO کره جنوبی به عنوان ارائه کننده تکنولوژی تجهیزات طرح و کاتالیست، با هزینه ارزی 6 میلیون دلار و هزینه ریالی 100 میلیارد ریال در اسفند 1392 منعقد شد. 
قرارداد تامین تکنولوژی شامل دو بخش طراحی مهندسی و تامین کلیه تجهیزات مرتبط بود. نصب و احداث واحد CDM توسط پتروشیمی شیراز و با استفاده از نیروهای متخصص موجود در شرکت انجام پذیرفت که صرفه جویی چشمگیر ارزی را در این بخش به دنبال داشت. 
در آذرماه سال 1394، فاز طراحی مهندسی خاتمه یافت و همه تجهیزات مکانیکی، برقی و ابزاردقیقی پروژه ساخته و پس از ارزیابی عملکرد و بازرسی های لازم، محموله پروژه CDM در اوایل دی ماه همان سال تحویل سایت پروژه گردید و عملیات نصب آغاز شد. 
در همه مراحل طراحی مهندسی و ساخت تجهیزات پروژه، با درایت مدیریت ارشد پتروشیمی شیراز، تیم های فنی مهندسی، از نزدیک نظارت مستمر بر کیفیت عملیات داشته اند و برای پیشگیری از بروز مشکلات تدارکاتی ناشی از تحریم، ناظرین پتروشیمی شیراز تا آخرین مراحل بارگیری و حرکت کشتی، پروژه را بدرقه کردند. 
با اتمام عملیات فونداسیون در سایت پروژه، نصب تجهیزات از نیمه دوم دی ماه سال 1394 آغاز شد و در کمتر از سه ماه همه تجهیزات اصلی مکانیکی و کلیه پنل های برقی و ابزاردقیقی و آنالیزور پروژه نصب شد. 
پیش راه اندازی و راه اندازی واحد CDM در ابتدای بهار 1395 انجام و واحد در تابستان 1395 بطور آزمایشی راه اندازی شد. 
با اجرای بهینه سازی های فرایندی، واحد CDM پتروشیمی شیراز از آبان 1395 با ظرفیت کامل در حال بهره برداری است. 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 295
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران