پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 354958 تاریخ : 1397/06/04-09:30:42
,10033,
واکنش سازمان محیط زیست به ماجرای ماهیگیری چینی‌ها

واکنش سازمان محیط زیست به ماجرای ماهیگیری چینی‌ها

به دنبال حواشی ایجاد شده درباره فعالیت صیادی کشتی‌های چینی در دریای عمان و نگرانی‌ها در مورد آسیب‌های زیست محیطی این کار، مدیرکل دفتر زیست‌بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه احتمال گرفتار شدن گونه‌های در معرض خطر انقراض دریای عمان در تورهای صیادی وجود دارد بر ضرورت تجهیز شناورها به ابزارهای کاهش صید ضمنی تاکید کرد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، داوود میرشکار  به این پرسش که آیا سازمان حفاظت محیط زیست در جریان فعالیت صیادی شناورهای چینی در دریای عمان قرار داشته است، پاسخ منفی داد و اظهار کرد: طبق قانون حفاظت و بهره‌برداری از آبزیان، سازمان شیلات ارزیابی ذخایر آبزی را انجام می‌دهد و نسبت به برداشت پایدار آبزیان اقدام می‌کند بنابراین حضور کشتی‌های چینی در دریای عمان باید توسط سازمان شیلات و سازمان بنادر و دریانوردی کنترل و رصد شود.

بهره‌برداری از دریای عمان نباید به قیمت نابودی ذخایر آبزی باشد

وی در مورد آسیب‌های زیست محیطی صیادی کشتی‌های چینی در عمق 200 متر دریای عمان گفت: هر فعالیت انسانی تاثیرات نامطلوب خود را بر محیط زیست کره زمین می‌گذارد. برای مثال نمی‌توانیم از ساکنان کره زمین بخواهیم که هیچ زباله‌ای تولید نکنند چون تولید زباله جزو جدایی‌ناپذیر زندگی بشر است و تنها کاری که می‌توان انجام داد این است که موضوع پسماند را کنترل و مدیریت کنیم تا حیات روی کره زمین به شکل پایدار ادامه یابد. این وضعیت در مورد مباحث مربوط به شیلات نیز صادق است. به این معنا که باید بتوانیم از منابع شیلاتی به شکل پایدار استفاده کنیم تا ضمن حفظ زیستگاه‌ها از ذخایر موجود کشور نیز بهر ببریم و بهره‌برداری از این زیستگاه‌ها به قیمت نابودی ذخایر آبزی نباشد.

مدیرکل دفتر زیست‌بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال آسیب به گونه‌های در معرض انقراض دریای عمان از طریق صید کشتی‌های چینی وجود دارد یا خیر؟ گفت: مطمئنا در تورهای صیادی، احتمال گرفتار شدن گونه‌های در معرض خطر انقراض مثل انواع پستانداران دریایی از جمله دلفین‌ها، کوسه ماهیان و حتی لاک پشت‌های دریایی وجود دارد بنابراین کاهش صید ضمنی باید مورد توجه سازمان شیلات و سازمان کشتیرانی قرار گیرد و با تجهیز شناورها به ابزارآلات لازم، صید ضمنی را به حداقل برسانند.

سازمان حفاظت محیط زیست از سازمان شیلات درخواست مستندات کرد

میرشکار در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست برای حفظ زیستگاه دریای عمان و جلوگیری از آسیب به گونه‌های در معرض انقراض این زیستگاه چه اقدامی انجام داده است،اظهارکرد: درخواست کردیم که سازمان شیلات گزارش‌های مربوط به میزان صید، تنوع گونه‌های صید شده و میزان صیدهای ضمنی را به سازمان حفاظت محیط زیست گزارش دهد البته هنوز پاسخی از سازمان شیلات برای این گزارش‌ها دریافت نکرده‌ایم همچنین با توجه به گفته‌های مقامات سازمان شیلات، تمامی برداشت‌ها از دریای عمان برداشت‌های پایدار است و میزان برداشت‌ها و انتخاب محل صید بر مبنای ارزیابی ذخایر آبزی این منطقه بوده است. سازمان حفاظت محیط زیست این مستندات را از سازمان شیلات درخواست کرده است.

مدیرکل دفتر زیست‌بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان در مورد بحث نظارت بر صیادی دریای عمان توسط کشتی‌های چینی تاکید کرد: علاوه بر سازمان کشتیرانی که در منطقه این موضوع را رصد می‌کند، سازمان حفاظت محیط زیست هم در صورت تخریب زیستگاه‌ ورود خواهد کرد اما در حال حاضر چون صیادی دریای عمان در اعماق صورت می‌گیرد، سازمان حفاظت محیط زیست تجهیزات لازم را برای نظارت در اختیار ندارد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 269
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران