پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 293051 تاریخ : 1396/05/29-12:57:00
,10029,
همکاری WHO با سازمان انتقال خون ایران تمدید شد

به خاطر شایستگی و توان علمی؛

همکاری WHO با سازمان انتقال خون ایران تمدید شد

مدیر امور بین الملل سازمان انتقال خون ایران، از تمدید همکاری با سازمان جهانی بهداشت در اجرای برنامه انتقال خون در منطقه خبر داد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، در سال 2007 ، درخواست ایران برای تاسیس مرکز همکار با سازمان جهانی بهداشت به دفتر مرکزی آن در ژنو ارسال شد که به دلیل کمبود فعالیت های بین المللی مشترک با سازمان جهانی بهداشت ، با این پیشنهاد مخالفت شد. سازمان انتقال با برنامه ریزی و اجرای فعالیتهای آموزشی متعدد در منطقه، کمکهای انساندوستانه به کشورهای نیازمند و ارتباط مداوم با دفتر منطقه ای و ستاد مرکزی سازمان جهانی بهداشت، توانمندی فنی و علمی را به اثبات رساند.

در پی بازدید دکتر الوان رئیس جدید دفتر منطقه ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت  و نماینده سازمان جهانی بهداشت در تهران از سازمان انتقال خون و آشنا شدن آنان با توانمندی های سازمان انتقال خون، درخواست مرکز همکاری با سازمان جهانی بهداشت دو باره مطرح شد و پس از پی گیری های امور بین الملل سازمان مورد پذیرش قرار گرفت. اکنون بعد از گذراندن یک دوره 4 ساله موفق دومین باری است که این همکاری تمدید می شود.

دکتر فریبا صیقلی مدیر امور بین الملل سازمان انتقال خون ایران از روند پیشرفت این فرایند و فعالیت های چهار سال گذشته ی همکاری با سازمان جهانی بهداشت می گوید.

روند انتخاب سازمان انتقال خون ایران به عنوان همکار  WHO

امور بین الملل با مراجعه به سایت WHO و مکاتبات و ملاقات با نماینده و کارشناسان دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران، جلسات متعددی را با معاونین و کارشناسان سازمان در این خصوص برگزارکرد.

مهمترین بخش در پذیرش ایران به عنوان مرکز همکار با سازمان جهانی بهداشت در مورد سلامت خون ، اجرا و ارائه فعالیتهایی مشترک در منطقه با این سازمان و برنامه های آموزشی بود.

کمک به کشورهای منطقه امرو در راستای همکاری با سازمان جهانی بهداشت

- کارگاه منطقه ای GMPبرای نمایندگان کشورهای منطقه EMRO با همکاری WHO در سال 2008

- ترجمه اسناد و دستورالعملهای WHOبه فارسی با همکاری WHO در سال 2007 لغایت 2012

- مشاوره فنی به انتقال خون افغانستان با همکاری WHO در سال 2011

- برگزاری دوره آموزشی کوتاه مدت برای کشورهای منطقه با همکاری WHO در سال 2011 و 2012

- ارسال کیسه خون به سومالی با همکاری WHO در سال 2012

- برگزاری اولین و دومین کنگره بین المللی مرتبط با برنامه های WHO در سال 2007 و 2011

- برگزاری اولین اجلاس سران انتقال خون اکو مرتبط با برنامه های WHO در سال 2008

- کارگاه جذب اهداکننده و کارگاه کنترل کیفی برای کارشناسان کشورهای عضو اکو مرتبط با برنامه های WHO در سال 2010

- تاسیس شبکه سلامت خون اکو مرتبط با برنامه های WHOدر سال 2010

- امضای تفاهم نامه همکاری با کشورهای دیگر مرتبط با برنامه های WHO از جمله با سودان، اندونزی، فرانسه، عراق

پس از انجام مکاتبات رسمی و پیگیری های لازم نهایتاً سازمان انتقال خون و موسسه عالی طب انتقال خون، از اول سپتامبر 2013 (10 شهریور 1392)رسما به عنوان مرکز همکار WHO در زمینه آموزش و پژوهش سلامت خون پذیرفته شدند. 15 آبان 1392 مراسم افتتاحیه با حضور مقامات داخلی و نماینده سازمان جهانی بهداشت در تهران برگزارشد.

در این دوره چهار ساله فعالیت های ایران با همکاری سازمان جهانی بهداشت چه بود

در این دوره چهار ساله ایران با اقداماتی مشترک با همکاری سازمان جهانی بهداشت در راستای ترویج سیاستها و دستورالعملهای سازمان جهانی بهداشت در منطقه فعال بود و گزارش سالانه آن به WHOارسال شد.

این فعالیت های مشترک عبارتند از: برگزاری کارگاه آموزشی «غربالگری آنتی بادی قبل از تزریق خون» برای کشورهای منطقه: کارگاه غربالگری آنتی بادی به عنوان یکی از فعالیت های WHOcc شهریور 1393 برای 10 شرکت کننده از کشور های منطقه شامل ترکیه، عراق، سودان، افغانستان، مصر و عمان برگزار شد. هدف از برگزاری این کارگاه، ارتقا و تقویت مهارت های شرکت کنندگان جهت آزمایش های استاندارد قبل از انتقال خون بود.

ارسال نمونه های EQAS و آنالیز نتایج از دیگر همکاری های سازمان در این رابطه بود . در سال 1394 این نمونه ها توسط حوزه معاونت تضمین کیفیت و کنترل کیفی تهیه و با هماهنگی با آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت آماده شد و با مکاتباتی که با دفتر منطقه ای مدیترانه شرقی WHOو کشورهای هدف صورت گرفت، نمونه ها به دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در کشور عمان ارسال شد.

در نهایت این نمونه ها جهت توزیع به کشورهای پاکستان، افغانستان، سودان، تونس و یمن ارسال شد. نمونه های کنترل کیفی خارجی ((EQASدر سال 1395دومین بار به کشورهای افغانستان، سودان، پاکستان و تونس نیز ارسال شد. این کشورها نتایج آزمایشات را به ایران فرستاده و آنالیز و بازخورد دریافت کردند.

کارگاه آموزشی «جذب اهداکننده خون داوطلب» برای کشورهای منطقه یکی دیگر از فعالیت های ایران در این راستا بود.

 کارگاه آموزشی «جذب اهداکننده خون داوطلب» برای کشورهای منطقه در آذر ماه 1394 برگزار شد و 6 تن از مدیران و کارشناسان ارشد انتقال خون چهار کشور منطقه امرو حضور داشتند. ایجاد انگیزه اهدای داوطلبانه و انسان دوستانه ، رعایت سلامت اهدا کنندگان، حذف اهدا کنندگان پر خطر، و حفظ اهدا کنندگان مستمر از جمله مهمترین محورهای آموزشی این کارگاه بود.

برگزاری سمینار بین المللی کاربرد مبتنی بر شواهد خون، فرآورده های خونی و داروهای مشتق از پلاسما از دیگر همکاری های ایران با سازمان جهانی بهداشت بود.

سومین کنگره بین‌المللی طب انتقال خون با هدف ارتقای سطح دانش طب انتقال خون با تاکید بر کاربرد مبتنی بر شواهد خون، فرآورده های خونی و داروهای مشتق از پلاسما با همکاری سازمان جهانی بهداشت، انجمن بین المللی انتقال خون، انتقال خون فرانسه و انجمن انتقال خون آسیا و...  در تاریخ 24 الی 26 آذر ماه 1394 در تهران برگزار شد.

در این کنگره سخنرانان از کشورهای ایتالیا، سوئیس، لیتوانی، سنگاپور، پاکستان، فرانسه، انگلستان، بوتان، آلمان و شرکت کنندگان خارجی و منطقه از جمله کشورهای پاکستان، سودان، افغانستان، تاجیکستان و لیتوانی حضور داشتند.

پروژه تاسیس «بانک اطلاعات سلامت خون کشورهای امرو» در ایران در چه مرحله ای قرار دارد.

این پروژه به عنوان یکی از فعالیت های WHOcc باید در دوره چهار ساله عضویت انجام می شد. در این مورد با دکتر عبدالله نماینده سازمان جهانی بهداشت در منطقه در تهران جلسه ای برگزار و ضمن تعیین جدول زمانبندی اجرای آن تا سال 2017 کمیته های اجرائی آن از سازمان و WHOتعیین شد. این پروژه با عنوان «وضعیت سلامت و کفایت خون در منطقه مدیترانه شرقی» با همکاری  تیم 11 نفره از سازمان انتقال خون ایران با سازمان جهانی بهداشت انجام در تاریخ 31 اکتبر 2016 به پایان رسید و گزارش آن نیز ارسال شد. این گزارش در مستندات ستاد مرکزی WHOدر ژنو و نیز در سمینارهای ISBTو AABBنیز مطرح شد.

کارگاه منطقه ای رویه های مطلوب تولید در انتقال خون(GMP) به چه منظور در ایران برگزار شده است.

کارگاه منطقه ای رویه های مطلوب تولید در انتقال خون(GMP)  به عنوان آخرین فعالیت مرکز همکار با حضور معاون و کارشناسان حوزه  کنترل کیفی وتضمین کیفیت و از اعضای هیات علمی موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون، دکتر عبدالله نماینده سلامت خون در منطقه امرو ، پرسنل اداره کل انتقال خون استان تهران و شرکت کنندگانی از کشورهای عمان، افغانستان، عراق و لیبی به مدت سه روز در اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد. در اولین روز این کارگاه نمایندگان کشور عراق به معرفی  سیستم انتقال خون و وضعیت سیستم کنترل کیفی در کشور خود پرداختند و مقوله هایی شامل سلامت و امنیت حرفه ای، اعتبار سنجی خدمات انتقال خون و ارسال پلاسما مورد بحث و بررسی سخنرانان و شرکت کنندگان قرار گرفت و دو روز بعدی به صورت عملی معرفی فرآیندهای GMPپیاده شده در اداره کل انتقال خون استان تهران آموزش داده شد.

علت انتخاب دوباره سازمان انتقال خون ایران به عنوان مرکز همکار who  چه بوده و چه مدت اعتبار دارد.

پس از اجرای موفق و به موقع فعالیتهای چهار سال مرکز همکار و گزارش آن به سازمان جهانی بهداشت، اقدامات مربوط به تمدید عضویت نیز انجام شد که مجددا از 1 سپتامبر 2017(10 شهریور 1396) لغایت 1 سپتامبر 2021 به مدت چهار سال دیگر تمدید اعتبار شد. در دوره دوم عضویت موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون و سازمان انتقال خون ایران با برگزاری کارگاههای آزمایشات قبل از تزریق خون، سیستم کیفیت، سیستم ملی نظارت بر انتقال خون، حفظ و مواظبت از اهداکنندگان، بررسی گروههای خونی شامل سرولوژی و آزمایش مولکولی، سمینار مدیریت خون بیمار و پروژه بانک اطلاعات سلامت و دسترسی به خون در منطقه در دوره عضویت دوم به اجرای استراتژیهای سازمان جهانی بهداشت کمک خواهند کرد.

همچنین در چارچوب تاسیس مرکز همکار با سازمان جهانی بهداشت  نمایندگان سازمان و موسسه در نشست های داخلی مراکز همکار سازمان جهانی بهداشت ایران و اجلاس منطقه ای مراکز همکار سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی(EMR) درمصر شرکت کردند.

سازمان و موسسه همچنین اضافه بر تعهدات مرکز همکار با سازمان جهانی بهداشت کارگاه آموزشی تاسیس سیستم تضمین کیفیت برای کارشناسان انتقال خون سودان در بهمن ماه 1393 و کارگاه آماده سازی نمونه های سرولوژی برای دو نفرکارشناسان انتقال خون عمان را در تیر ماه 1396 برگزار نمود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 344
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران