پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 280156 تاریخ : 1396/03/08-17:32:29
,17,25,
هفت هدف کلان ایمیدرو در 5 سال آینده

هفت هدف کلان ایمیدرو در 5 سال آینده

رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: این سازمان 7 هدف کلان را طی 5 سال آینده در برنامه خود قرار داده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازروابط عمومی سازمان توسعه و  نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران( ایمیدرو)، مهدی کرباسیان اظهار داشت : ایمیدرو با اذعان بر اینکه توجه به بخش معدن و صنایع معدنی «اشتغال پایدار»، «رشد بلند مدت» و «تولید رقابتی» دارد، برنامه ریزی جدیدی را برای سال های 1396 تا 1400 در نظر گرفته است و توسعه اکتشاف را به عنوان یکی از اهداف کلان مورد توجه ویژه قرار داده و تصمیم دارد میزان اکتشافات معدنی را به 10 برابر برساند و ذخایر این بخش را نیز برای تامین مواد اولیه صنایع پایین دستی افزایش دهد.

وی ادامه داد: هدف دیگر، رشد صادرات سالانه مواد معدنی است که بر اساس آن، قرار است میزان صادرات از 7.5 میلیارد دلار به 23 میلیارد دلار در سال 97 برسد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو تصریح کرد: صادرات 5 میلیارد دلاری فولاد از دیگر اهداف کلان این سازمان است که برای این منظور، برنامه ریزی لازم برای این میزان صادرات صورت گرفته است.
وی ادامه داد: «افزایش تنوع تولید محصولات معدنی نظیر مولیبدن، منیزیم، پتاس، آنتیموان، عناصر نادر خاکی و غیره»، «ارتقای فناوری بومی متناسب با نیاز کشور نظیر پر عیار سازی مواد معدنی کم عیار، سیستم های موبایل فرآوری و غیره» و «افزایش سهم بخش معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص داخلی به 40 میلیارد دلار تا سال 1400»، از دیگر اهداف کلان ایمیدرو طی 5 سال آینده است.
کرباسیان به موضوع ارتقای تولید به عنوان یکی دیگر از اهداف کلان ایمیدرو اشاره کرد و گفت: با برنامه ریزی های در حال انجام، طی 5 سال آینده، در بخش سنگ آهن سهم تولید این بخش نسبت به تولید جهانی با 2 درصد رشد، 3 پله صعود خواهد کرد. در بخش آلومینیوم نیز با رسیدن به سهم 2 درصدی تولید جهانی، جایگاه ایران 8 پله ارتقا خواهد یافت. 
وی ادامه داد: در بخش فولاد خام نیز با رسیدن به سهم 1.8 درصدی تولید جهانی، 9 پله صعود خواهیم کرد و در بخش مس، با دستیابی به سهم 2.5 درصدی تولید جهانی، 12 پله ارتقا خواهیم یافت.

 
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت : این سازمان در دولت یازدهم 240 هزار میلیارد ریال طرح در دستور کار داشت و تا پایان سال گذشته بیش از 85 درصد این برنامه فعال شد و برخی به افتتاح رسید.  
 
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان با بیان این مطلب اظهار داشت: از مجموع طرح هایی کــه پیــش روی ایــن ســازمان قــرار داشــت، 85 درصــد بــا همــکاری و مشــارکت بخــش خصوصــی، جــان گرفــت و شماری از آنها افتتــاح شدند و ایــن مهم امیدوارکننــده بــرای ادامــه مســیر و انجــام وظایــف محوله است.
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: طرح هــای اســتانی فــولاد بــا مشــارکت بخــش خصوصــی و همچنیــن جــذب 1.6 میلیــارد یــورو فاینانــس، فعــال شــد و اکنــون برخــی در نوبــت افتتــاح قرار دارد.
وی افزود: نمونــه عینــی آن هم آذر 95، کارخانــه آهــن آســفنجی فــولاد ســفید دشــت چهارمحــال و بختیــاری اســت کــه بــه عنــوان نخســتین طــرح از فولادهــای اســتانی بــه مــدار تولیــد پیوســت.
کرباسیان خاطرنشان کرد: همچنین فولاد شادگان نیز در اردیبهشت 96 به عنوان دومین طرح در مدار قرار گرفت و برای خرداد ماه هم انتظار می رود سه واحد دیگر اضافه شوند.
وی ادامه داد: فولاد سپید دشت (چهارمحال و بختیاری )، فولاد شادگان (خوزستان) ، نی ریز (فارس )، قائنات (خراسان جنوبی )، میانه (آذربایجان شرقی )، سبزوار (خراسان رضوی)، بافت (کرمان ) در مجموع 7 طرح فولاد استانی است .
کرباسیان خاطرنشان کرد : بخــش خصوصــی کشــور، همــواره آمــاده مشــارکت در توســعه اقتصــادی اســت و خــود را در شرایط سخت شروع فعالیت دولت یازدهم در کنــار ایمیــدرو قــرار داد، تــا ایــن مجموعــه بتوانــد طرح هایــی کــه دارای حواشــی فــراوان بودنــد، بــه حرکــت درآورد و برخــی را نیــز بــه بهــره بــرداری برســاند.
رییس هیات عامل ایمیدرو افزود: امروز در بخش سنگ آهن، طرحی راه اندازی شده که اتفاقــی تاثیــر گــذار در بخــش معــدن محســوب می شود و طــرح پرعیارســازی ســنگ آهــن هماتیتــی معــدن جــلال آبــاد ( کرمان ) توسط بخــش خصوصــی و بــرای نخســتین بار دانش آن در کشور خلق شده، آغازی بر به کارگیری مــواد معدنــی اســت کــه تاکنــون بــه عنــوان باطلــه به حساب می آمد.
کرباسیان گفت: پیشینه تاریخی نشان می دهد که مجموع فعالیت اکتشاف معدنی کشور از 100 هزار کیلومتر مربع فراتر نرفته، اما در دولت یازدهم انجام فعالیت هــای اکتشــافی در وسعت 250 هــزار کیلومتــر مربع از مساحت کشور به عنوان یکی از برنامه ها کلید خورد و در اولویــت قــرار گرفت و مرحله شناســایی 100 درصــدی پهنه هــا بــه اتمــام رســیده و در برخــی از آنها مرحلــه پــی جویــی و اکتشــافات عمومی بــا پیشــرفت های قابــل ملاحظــه همراه شده است.
 تاکنون ذخیره 450 میلیون تنی زغال سنگ، 550 میلیون تنی سنگ آهن، 150 هزار تنی آنتیموان و 40 تنی طلا کشف شده است.
کرباسیان تاکید کرد: سازمان ایمیدرو بدون توجه به زیرساخت ها، اجرای طرح ها را دنبال نمی کند و بر این اساس، گسترش زیرساخت ها در قالب جاده، خطوط ریلی، بنادر، آب و برق و گاز از وظایــف ایــن نهــاد سیاســتگذار اســت.
وی گفت : تصــور ایجــاد ظرفیت هــای پیش بینی شده در افق چشم انداز 1404 به منظور 55 میلیــون تن فــولاد، 1.5 میلیــون تن آلومینیــوم، 440 هــزار تن مــس و... بــدون ایجــاد و توســعه زیرســاخت، امــری غیرممکن به نظر می رسد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو اظهار داشت : این سازمان در دوره فعالیت دولت یازدهم ( منتهی به 95) بیــش از 30 طــرح را در بخش هــای فــولاد، آلومیینــوم، طــلا، زغال ســنگ و... را فعــال یــا راه انــدازی کــرد.
همچنین اردیبهشــت 94 بــا آغــاز عملیــات اجرایــی آلومینیــوم جنــوب بــه عنــوان بــزرگ تریــن طــرح تولیــد آلومینیــوم در ایــران، حرکتــی نــو در ایــن صنعــت آغــاز شــد و مقیــاس پروژه هــای ایــن بخــش را بیــش از دو برابــر افزایــش داد.
کرباسیان یادآور شد: دولت یازدهم در حوزه ایمیدرو علاوه بر فعال سازی فولاد های استانی، انعقــاد قــرارداد خریــد تجهیــزات اصلــی کارخانــه الکتــرود گرافیتــی کــه از فنــاوری پیشــرفته ای برخــوردار اســت در دستور کار قرار داد که این مهم اتفــاق بــی ســابقه ای در صنعــت فــولاد است .
وی اضافه کرد: طــرح الکتــرود گرافیتــی که به نظر می رسید از برنامه خارج و بایگانی شده، در دولت یازدهم از ســکون خــارج و در واقع آخریــن حلقــه وابســتگی صنعــت فــولاد بــه داخــل کشــور منتقــل شــد.
الکترود گرافیتی یکی از مهمترین اجزای یک کوره قوس الکتریکی است و در واقع تنها محصولی محسوب می شود که دارای سطح بالایی از هدایت الکتریکی و قابلیت حفظ مقدار قابل توجهی از حرارت تولید شده در محیط است. با توجه به کاربرد الکترود در کوره های ذوب، خواص فیزیکی- مکانیکی الکترود نظیر مقاومت الکتریکی، مقاومت خمشی و ... موثر است، همچنین در مقدار خاکستردر خواص هدایتی و کاربردی الکترود تاثیر بسزایی دارد.
ه گفته کرباسیان، یکی از دستاوردهای ایمیدرو در دولت یازدهم  فعال سازی قرار داد معدن روی مهدی آباد (یزد) است که قــرارداد ســرمایه گــذاری آن بــا کنسرســیومی از بخــش خصوصــی بــه ارزش یــک میلیــارد دلار امضا شد.
همچنیــن عملیــات اجرایــی احــداث 2 کارخانــه فــراوری تیتانیــوم در کهنــوج بــا حضــور شــرکت های صاحب نــام خارجــی، عملیاتــی شــده اســت.
علاوه براین راه اندازی کارخانــه جدیــد زغالشــویی توسط شــرکت زغال ســنگ البــرز مرکــزی از دیگر دستاوردهای عملکرد این دوره است .
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: براثر تلاش های صورت گرفته از سوی مدیران و کارشناسان این سازمان، مجتمــع ســنگان بــرای ایجــاد ظرفیــت تولیــد 17.5 میلیــون تــن کنســانتره و 15 میلیــون تــن گندلــه ســنگ آهــن، آمــاده شــده و 2 کارخانــه 5 میلیــون تنــی گندلــه و یــک کارخانــه 2.5 میلیــون تنــی کنســانتره ســنگ آهــن دارد که راه اندازی آنها نمونه هایــی از همــکاری با شــرکت های خصوصــی داخلــی است .
کرباسیان خاطرنشان ساخت: تلاش ها و پیگیری های صورت گرفته برای رشد و توسعه فعالیت در عرصه معدن وصنایع معدنی با چالش ها و دشواری های ویژه ای نیز همراه بوده و یکی از آنها مسایل بانکی است و  همچنان چشم انتظار مساعدت بیشتری در این ارتباط هستیم .
وی گفت : ضعف هایی در حــوزه ارتباطــات بانکــی و شــرایط بیــن المللــی وجــود دارد کــه برطرف شدن آن نیازمند تــلاش تمامی مدیــران ایــن بخش است.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 337
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران