پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 281329 تاریخ : 1396/04/18-09:22:14
,17,10033,
هزینه 11 هزار میلیارد تومانی جمع‌آوری زباله ایران

هزینه 11 هزار میلیارد تومانی جمع‌آوری زباله ایران

استاد دانشگاه و کارشناس اقتصاد اکولوژیک گفت: سالانه 11 هزار میلیارد تومان تن‌ها هزینه جمع آوری و دفع نهایی پسماند شهری در ایران است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، حسن کریم زادگان در مصاحبه با رادیو اقتصاد ضمن اشاره به این جمله که بحران اصلی کشور در حوزه زباله و پسماند مدیریت است، افزود: این حوزه به لحاظ منابع و قانون هیچ مشکلی ندارد بلکه مشکل اصلی در بخش مدیریت و اجراست.

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر سرانه تولید پسماند شهری در ایران بطور متوسط 700 گرم است، اظهار داشت: روزانه 48 هزار تن پسماند در کشور تولید می‌شود.
کارشناس اقتصاد اکولوژیک گفت: بر اساس برآورده‌های صورت گرفته شهرداری‌ها روزانه 30 میلیارد تومان جهت جمع آوری و دفع نهایی پسماند در کشور پرداخت می‌کنند.
وی افزود: با احتساب این عدد سالانه 11 هزار میلیارد تومان تن‌ها برای جمع آوری و دفع نهایی پسماند شهری در ایران هزینه می‌شود که رقم کمی نیست.
کریم زادگان در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: افزون بر 80 درصد دفع نهایی پسماند در شهرهای کشور بهداشتی نبوده بلکه سنتی و غیر اصولی است.
وی با اشاره به این جمله که دفع سنتی زباله و پسماند عارضه‌های جدی برای محیط زیست کشور دارد، گفت: آلودگی آب سفرهای زیرزمینی، خاک، هوا، تخریب طبیعت، مرگ و میر آبزیان و سایر موارد از جمله این عوارض است.
این استاد دانشگاه افزود: شیره زباله‌ها بیشترین تخریب را در کیفیت آب و خاک دارد و هر اندازه کمتر تولید شود زیان‌های مستقیم و غیرمستقیم این عامل نیز کمتر خواهد شد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر زباله‌ها و پسماندهای شهری در کشور به شیوه غیر اصولی و سنتی دفع می‌شود که این وضع تبعات و هزینه‌های زیست محیطی فراوانی به همراه دارد.
کریم زادگان به صراحت گفت: با توجه به آثار زیانبار دفع نامناسب پسماندهای شهری انتظار می‌رود اقدام نتیجه بخشی برای مدیریت صحیح پسماند و رفع ریشه‌ای این معضل بزرگ در مملکت انجام شود.
وی در ادامه بر لزوم فرهنگ سازی به منظور کاهش میزان تولید زباله و پسماند در کشور تاکید کرد و افزود: اهمیت حفظ محیط زیست و بهداشت جوامع شهری و روستایی ایجاب می‌کند که شیوه‌های راهبردی جهت کاهش وکنترل تولید و حجم پسماند در جامعه استفاده شود.
این کارشناس اقتصاد اکولوژیک با اعلام اینکه سالانه جمع آوری و دفع پسماند در ایران هزینه‌های قابل توجهی بر مدیریت شهری تحمیل می‌کند، اظهارداشت: در حال حاضر بهترین راهکار برای بهبود مدیریت پسماند شهری و کاهش هزینه‌های مرتبط بکارگیری روش‌های فرهنگی، آموزشی، رسانه ای، هنری و مدیریتی مناسب جهت کاهش تولید پسماند است.
 
تولید 120 هزار تن نخاله ساختمانی در تهران
قائم مقام معاونت حوزه خدمات شهری و سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از تولید روزانه 100 تا 120 هزار تن نخاله ساختمانی در این شهر خبرداد و گفت: شهرداری برای مدیریت این حجم پسماند احداث سه کارخانه را در دستور کار خود قرار داده است.
«منصور باقرصاد» در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: تاکنون یک کارخانه وارد مدار بهره برداری شده و دو واحد دیگر در حال احداث است.
وی همچنین با اعلام اینکه کارخانه بازیافت نخاله‌های ساختمانی برای نخستین بار در کشور احداث می‌شود، اظهارداشت: این واحد‌ها انواع نخاله‌ها را تفکیک و سپس به مصالح و دیگر فرآورده‌های ساختمانی تبدیل می‌کنند.
قائم مقام معاونت حوزه خدمات شهری و سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران تولید برق از پسماند را از دیگر راهکار‌ها در این حوزه قلمداد کرد و گفت: در حال حاضر دو کارخانه یکی در آبعلی به نام هاضم از زباله ها‌ی تر به روش بی هوازی و دیگری در آراد کوه از زباله خشک به روش سوزاندن در حال تولید برق هستند.
وی در ادامه با عنوان اینکه بطور میانگین روزانه 50 هزار تن و سالانه 16 میلیون تن پسماند در ایران تولید می‌شود، اظهارداشت: پسماند‌ها همواره تهدید جدی برای محیط زیست تلقی می‌شود.
باقرصاد با بیان اینکه روزانه 8 تا 9 هزار تن زباله‌تر و خشک و 100 تا 120 هزار تن نخاله ساختمانی در شهر تهران تولید می‌شود بر لزوم تبدیل تهدید‌ها به فرصت در این حوزه تاکید کرد.
وی با اشاره به این جمله که بازیافت پسماندهای شهری امروزه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، گفت: هم اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا برای برخورداری از هوای پاک و تولید انرژی از بازیافت مواد زائد استفاده می‌کنند.
قائم مقام معاونت حوزه خدمات شهری و سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران بر لزوم کاهش میزان تولید پسماند در کشور تاکید کرد و افزود: فرهنگ سازی نخستین گام در این زمینه است.
وی در ادامه با بیان اینکه همکاری مردم در اجرای برنامه‌های مختلف اجتماعی، زیست محیطی و بهداشتی منجمله مدیریت پسماند از عوامل اثرگذار در اجرای صحیح و کاهش هزینه‌ها و همچنین نهادینه شدن فرهنگ صحیح برخورد مردم با پسماند‌ها از جمله تفکیک در مبدا و حفظ هر چه بیشتر بهداشت محیط زیست است، یادآورشد: فرهنگ سازی و آموزش عمومی شهروندان در این عرصه از اولویت ویژه‌ای برخوردار است. 


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 478
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران