پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 267918 تاریخ : 1395/12/21-10:31:34
,8,
طراحی الگوی جدید توقف و بازگشایی نمادها

طراحی الگوی جدید توقف و بازگشایی نمادها

مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار، از طراحی الگوی جدیدی در این سازمان خبر داد که زمان توقف نمادها را کوتاه تر می کند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت,محسن خدابخش گفت : در مدل جدید سعی بر این خواهد بود که اگر نمادی را بستیم و اطلاعاتی از ناشر خواستیم، ناشر در اسرع وقت شفاف سازی کند تا اطلاعات آن روی کدال منتشر شود؛ اما اگر این شفاف سازی اتفاق نیفتد ما اقدام به افشای عدم پاسخگویی ناشر خواهیم کرد.


به گفته مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار، این پیشنهاد هنوز نهایی نیست و برای عملیاتی شدن نیاز به تصویب هیات مدیره دارد. 
وی افزود: الان آنچه در دنیا مرسوم است ، ارایه گزارش های مدیریتی به جای پیش بینی های سود مورد انتظار EPS است. یعنی بعد از اینکه شرکت ها گزارش های مالی خود را ارایه دادند، این تحلیلگران بازار هستند که با توجه به این مفروضات اقدام به پیش بینی می کنند نه خود شرکت. به عبارت دیگر ، شرکت فقط اطلاعات و مفروضاتی را که ممکن است در آینده با آن مواجه شود، اعلام می کند و پیش بینی نهایی بر عهده تحلیلگران است. 
خدابخش با بیان اینکه این قضیه قطعا زمانبر خواهد بود، اظهار داشت: از آنجا که سهامداران عادت کرده اند به اینکه یک EPS برای سال بعد اعلام کنند اما همواره نقدهایی در خصوص عدم تحقق این پیش بینی ها وجود داشته، ما قاعدتا بخش تحلیل گری بازار را تقویت خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه تغییرات نامتعارف روی قیمت ها - بالا و پایین- در کل دنیا وجود دارد ، تصریح کرد: در چنین مواقعی که مثلا در عرض یک هفته کاری قیمت ها 20 درصد نوسان دارد ، به سراغ یک عامل بنیادی می روند و بعد هم به صورت خودکار نمادها بسته خواهد شد؛ بنابراین ما هم در اینجا به دنبال آن هستیم که این توقف یا بازگشایی به صورت خودکار انجام و شرکت موظف به شفاف سازی شود.
خدابخش همچنین از مدل دومی سخن به میان آورد که برای مثال اگر در مدت 15 روز کاری 50 درصد یک سهم افت یا رشد کند ، این هم حتما نیازمند شفاف سازی باشد و شاید در این فرض دوم، حتی نیاز به برگزاری کنفرانس مطبوعاتی از سوی هیات مدیره ناشران باشد. 
خدابخش، پویایی بیشتر ناشران شرکت های بورس و فرابورس را از دیگر ویژگی های مدل جدید برشمرد و گفت: تلاش خواهد شد که نمادها به خاطرعدم ارائه اطلاعات توسط ناشر بسته نماند ، بلکه ما به عنوان بورس یا سازمان، اگر اطلاعات شفاف سازی خواستیم و شرکتی خودداری کرد، یا باید در کنفرانسی مطبوعاتی شفاف سازی کنند یا با حضور فعالان بازار اعلام کنند که دلیل افت یا رشد قیمت ها چه بوده است. 
وی ادامه داد: به این ترتیب، اگر ما نمادی را می بندیم، در وهله اول از ناشر درخواست ارائه اطلاعات می کنیم و اگر این اطلاعات اعلام شد نماد باز خواهد شد؛ در غیر این صورت، اعلام خواهیم کرد که اطلاعات را خواستیم و ناشر خودداری کرد، آن وقت تصمیم با خود سهامدار خواهد بود که سهمی را بفروشد یا نگه دارد. 
خدابخش با تاکید بر اینکه تمام راهکارها در سازمان در جهت جلوگیری از توقف طولانی مدت نمادها خواهد بود، گفت: در مواردی هم که دستکاری در قیمت ها صورت بگیرد یا در جایی معاملاتی مبتنی بر اطلاعات نهانی انجام شود، ممکن است صرفا کدهای معاملاتی افراد دخیل با محدودیت هایی مواجه شود و به دنبال آن نخواهیم بود که به خاطر این قضیه کل نماد را متوقف کنیم. 
مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار خاطر نشان کرد: اگر به مرور به این سمت برویم که گزارش های مدیریتی جایگزین پیش بینی های EPS شود، کمک 
خواهد کرد که اصلا دیگر به خاطر مسایلی همچون تعدیل بالای 20 درصد EPS نمادها بسته نشود و در نهایت همه اینها به نقدشوندگی بازار کمک خواهد کرد.
  

افزایش سودآوری برای اکثر صنایع بورسی در سال اینده  

معاون ناشران و اعضای شرکت بورس تهران، سال جدید را سال خوبی برای بازار سرمایه دانست و گفت: در روزهای پایانی سال 95، انتشار گزارش های بودجه پیش بینی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران نویددهنده‌ سال بهتری به اهالی بازار سرمایه است.

روح الله حسینی مقدم به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) گفت: سالی که با سختی های بسیاری برای اهالی بازار سرمایه همراه بود در حال اتمام است و انتشار این گزارش ها در کنار اتفاقات سیاسی و اقتصادی، امکان تصور روزهای بهتر را به سرمایه گذاران می دهد.
وی با بیان اینکه سال 95 سال تعامل نهادها و مراجع تصمیم گیری بخش واقعی با بازار سرمایه بود، افزود: خوشبختانه تلاش اهالی بازار سرمایه در پیگیری حقوق خود در حمایت از صنایع، بسیاری از نهادها را مجاب کرد که باخبر شدن از حال و روز بازار سرمایه باید برایشان اهمیت داشته باشد؛ نهادهایی مانند مجلس شورای اسلامی، وزارت صنعت، وزارت نفت و البته بانک مرکزی نمونه ای از این تعامل در سال 95 با بازار سرمایه و سازمان بورس و اوراق بهادار بودند.
حسینی مقدم اظهار داشت : بر اساس آخرین گزارش های بودجه ای اعلام‌شده از سوی شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران مطابق دستورالعمل افشای اطلاعات، این شرکت ها بیش از 384 هزار میلیارد ریال سود خالص پیش بینی کردند که در این‌ بین تاکنون گزارش شرکت های بزرگی نظیر بانک صادرات، بانک پاسارگاد، بانک پارسیان و آلومینیوم ایران منتشر نشده است.
معاون ناشران و اعضای شرکت بورس تهران ادامه داد: این در حالی است که پیش بینی 299 شرکت از سود عملیاتی، رقمی بیش از 468 هزار میلیارد ریال است. 
به گفته حسینی مقدم، در بین همه شرکت هایی که گزارش بودجه 96 خود را ارائه کرده اند، 237 شرکت دارای سال مالی منطبق بر سال شمسی هستند و در این بین، این 237 شرکت، سود 262 هزار میلیارد ریالی را پیش بینی کردند که نسبت به آخرین پیش بینی، همین تعداد شرکت بر اساس اطلاعات 9 ماهه چیزی حدود 6 درصد را نشان می دهد، هر چند که به‌طور متوسط بر اساس عملکرد 9ماهه سال 95، 49 درصد از بودجه سال 1395 محقق شده است. 
معاون ناشران و اعضای شرکت بورس خبر از آن داد که در بین صنایع مختلف، صنعت خودرو با رشد 225 درصدی در سودآوری، کانه های فلزی با رشد 90 درصدی و صنعت سیمان با رشد 53 درصدی، بالاترین رشدها را در پیش بینی سال 96 خود دارند. از طرفی صنایعی مانند رایانه، فلزات اساسی و صنعت بیمه بهترین پوشش عملکردی نسبت به بودجه سال 95 را محقق کرده اند.
به گفته حسینی مقدم، این وضعیت تا حدودی در سود عملیاتی نیز قابل مشاهده است؛ به‌طوری‌که صنایع حمل و نقل، سیمان و خودرو بالاترین میزان رشد سود عملیاتی را در سال 1396 پیش بینی می کنند. 
وی خاطرنشان کرد: بر این اساس صنعت حمل و نقل با 77درصد، صنعت سیمان با 62درصد و صنعت خودرو با 44درصد رشد، بیشترین میزان رشد سود عملیاتی را خواهند داشت. 
به گفته حسینی مقدم، از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته، بیش از 460هزار میلیارد ریال داد و ستد خرد و بلوک در بورس تهران صورت گرفته است که رشد 23درصدی را در مقایسه با سال 1394 نشان می دهد؛ این در حالی است که متوسط روزانه معاملات حدود 200 میلیارد تومان است که نسبت به عدد 161 میلیارد تومان سال 94 از رشد 24درصدی برخوردار است.
همچنین معاملات اوراق بدهی در سال 1395، 9هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال 94، 145درصد رشد را نشان می دهد و در مجموع می توان گفت که سال جدید، سال خوبی برای بازار سرمایه خواهد بود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 280
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران