پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 266519 تاریخ : 1395/11/23-09:46:05
,10029,
شیوع کبد چرب

شیوع کبد چرب

یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: کبد چرب دارو ندارد، تنها راه کنترل آن ورزش و تغذیه سالم است. شیوع این بیماری نیز در شمال ایران بیشتر است و علت مهم آن سفره های رنگین‌تر و چاقی بیشتر است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، امیر علی سهراب پور روز شنبه افزود: کبد وظایف متعددی دارد. یکی از وظایف آن، تنظیم متابولیسم چربی‌ها در بدن است به طوری که قند و چربی در کبد به یکدیگر تبدیل شده یا تبدیل نوع چربی‌ها در کبد انجام می‌شود اما درصورتی که کبد چرب باشد، میزان بیش از حد چربی در کبد رسوب می‌کند.

وی ادامه داد: کبد چرب در 20 سال گذشته شیوع بیشتری پیدا کرده و این اختلال در همه جای دنیا رشد داشته است. عامل مهم شیوع بیماری کبد چرب، چاقی است که در واقع به موازات افزایش وزن افراد و قطر شکم و چربی های شکمی، کبد چرب نیز افزایش پیدا می کند.
سهراب پور گفت: کبد چرب ابتدا در خانم های چاق کشف شد ولی پس از آن مشخص شد که این بیماری زن و مرد ندارد و در هر دو جنس موارد متعددی شناسایی شد، همچنین ابتدا در بیماران دیابتی چاق کبد چرب شایع بود اما بعد مشخص شد که افرادی که حتی چاق نیستند نیز ممکن است به کبد چرب مبتلا شوند که البته تعداد آنها زیاد نیست، از سویی دیگر کبد چرب مختص افراد دیابتی نیست و افرادی که دیابت هم ندارند ممکن است کبد چرب داشته باشند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره نقش ‍‍‍ژنتیک در بروز کبد چرب گفت: تعداد بسیار محدودی از ژن ها شناسایی شده اند که با کبد چرب ارتباط دارند البته هنوز نمی توان گفت که این بیماری ژنتیکی است چرا که مجموعه عوامل متعدد محیطی، تغذیه ای و ژنتیکی به این بیماری منجر می شود.
سهراب پور درباره عوامل بروز کبد چرب گفت: فشار خون بالا، چربی بالا، قند بالا در بروز کبد چرب نقش دارند اما در برخی افراد ممکن است چند مورد از این عوامل همزمان اتفاق افتد که در این صورت مجموعه این عوامل به ایجاد سندروم متابولیک منجر می شود و این افراد بیشتر در معرض سکته های قلبی و مغزی در طول زمان قرار می‌گیرند.
وی افزود: کسی که کبد چرب دارد احتمال اینکه فشار خون بالا، چربی بالا، قند بالا داشته باشد بیشتر است و احتمال اتفاقات قلبی و عروقی، سکته های قلبی و مغزی نیز در آینده برای او بیشتر است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 267
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران