پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 278877 تاریخ : 1396/02/02-09:21:33
,17,25,
توسعه 117 درصدی دانش معدنی و اکتشاف در دولت تدبیر و امید / جلوگیری از خام فروشی معدنی

پیشرفت های بزرگ معدنی در سالهای اخیر ؛

توسعه 117 درصدی دانش معدنی و اکتشاف در دولت تدبیر و امید / جلوگیری از خام فروشی معدنی

معادن ایران ثروت ارزشمندی است که سال هاست به داشتن آن بالیده ایم. در سال های گذشته آنچنان که باید و شاید به این منابع عظیم که می تواند جایگزین مناسبی برای توسعه صادرات غیر نفتی باشد توجه نشده بود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، دولت تدبیر و امید با بهره گیری از روحیه اعتدال علاوه بر آنکه توانست حضور شرکای خارجی را در پسابرجام در معادن غنی ایران جلب کند و با مشارکت آنها در توسعه این بخش ارزشمند اقتصاد بکوشد بلکه با افزایش تولید محصولات معدنی و برنامه ریزی هدفمند برای جلوگیری از خام فروشی موفق شد این برگ از دفتر اقتصاد کشور را بهتر از سایر دولت ها ورق زده و تاثیرگذاری بخش معدن در توسعه اقتصادی کشور را بیشتر کند. 

آمارهای مقایسه ای سال های 57 تاکنون نشان می دهد ایران در این حوزه حرف های زیادی برای گفتن دارد.کشوری که روزگاری حتی دانش کشف یک معدن کوچک را نداشت امروز به همت مردان و زنان متخصص و متعهد ایرانی توانسته است صدها معدن جدید را کشف و به ذخائر معدنی کشور بیفزاید تا بتوان به آینده معدنی ایران امیدوارتر بود. 
ایران در حالی تا پایان سال گذشته 5 هزار و 700 معدن فعال داشت که در سال 57 تنها 195 معدن در کشورمان فعالیت می کردند.اگر نگاهی منصفانه به آمار فعالیت های معدنی در کشور از ابتدای دولت تدبیر و امید داشته باشیم در می یابیم که با وجود همه تنگناهایی که بر سر راه فعالیت های معدنی در کشور وجود دارد معادن کشورمان قدرتمندانه در حال تولید هستند. 
کارشناسان آمار صنعتی معتقدند تعداد معادن فعال کشور اندکی کاهش یافته اما این شرایط به دلیل عزم جدی دولت برای جلوگیری از خام فروشی از یک سو و عدم توانایی برخی معادن کوچک در انطباق با توسعه فناوری در معادن بوده و در این مسیر هیچ گاه معادن ارزشمند و کانسارهای مهم کشور دچار تعطیلی و رکود نشده اند. 
انجام  390 هزار کیلومتر اقدامات اکتشافی معدنی با ژئو فیزیک هوایی در دولت تدبیر و امید
گزارش های آماری حاکی است که دولت تدبیر و امید در حالی به روزهای پایانی خود نزدیک می شود که تحول بزرگی در زمینه اکتشاف و ژئوفیزیک هوایی در کشور ایجاد کرده است.در حالی که تا پایان دهه 60 شمسی سهم ایران از ژئوفیزیک هوایی صفر بود دولت دکتر روحانی با ژئو فیزیک هوایی 180 هزار کیلومتر خطی در بخش اکتشاف معدن آغاز شد و عزم مسوولان معدنی کشور برآن شد تا این میزان از تحقیقات را با دانش نوین موجود افزایش دهند.سرانجام دولت تدبیر و امید با همت وزارت صنعت،معدن و تجارت و کارشناسان زبده معدن توانست با افزایش 117  درصدی ژئوفیزیک هوایی و رسیدن به عدد 390 هزار کیلومتر خطی سهم بزرگی در افزایش میزان کشف معادن ایرانی جدید داشته باشد. 
در زمینه نقشه های زمین شناسی نیز دولت یازدهم سهم مطلوبی دارد.این نقشه ها که در سال 57 تنها 53 برگ و در زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید  507 برگ بود ، با تلاشهای فنی و تخصصی در این بخش در پایان سال 95 با 54.5 درصد افزایش به 783 برگ رسید. 
گزارش ها از میزان استخراج مواد معدنی نیز حاکی است که در دولت دکتر روحانی این بخش نیز شاهد رشد و پیشرفت بوده است.ایران که در سال 57 هیچ کشف معدنی نداشت در پایان سال 95 شاهد کشف 681 میلیون تن انواع مواد معدنی است. 
این میزان کشف در مقایسه با اکتشاف 583 میلیون تنی در ابتدای دولت تدبیر و امید نزدیک به 17 درصد افزایش داشته و حکایت از عزم دولت مردان عرصه اعتدال برای پیشرفت های معدنی دارد. 
دستاوردهای دولت در بخش معدن تنها به این بخش ها ختم نمی شود.رشد 44 درصدی ظرفیت تولید زنجیره فولاد شامل کنسانتره،گندله،آهن اسفنجی ،شمش و نورد در دولت اعتدال و افزایش نزدیک به 40 درصدی ظرفیت تولید کنسانتره مس و مس کاتد در این دولت نشان از توجه ویژه به تکمیل زنجیره های تولید محصولات معدنی در دولت یازدهم و پرهیز از خام فروشی های رایج در دولت قبل است. 
آمارها نشان می دهد ظرفیت تولید زنجیره فولاد از 2.4میلیون تن در آغاز پیروزی انقلاب به 125 میلیون تن در ابتدای روی کارآمدن دولت تدبیر و امید رسید و با برنامه های خوبی که دولت اجرا کرد این ظزفیت امروز با 44 درصد افزایش به 180میلیون تن در سال رسیده است. 
ظرفیت تولید کنسانتره مس و مس کاتد نیز شرایط رضایت بخشی را تجربه می کند.در پایان سال 95 ظرفیت تولید کنسانتره مس با 35.2 درصد افزایش نسبت به آغاز کار دولت از 923 هزار تن به یک میلیون و 248 هزار تن  و ظرفیت تولید مس کاتد نیز در این بازه زمانی با 39.6 درصد افزایش از 252 هزار تن به 352 هزار تن رسید.این در حالی است که ظرفیت تولید این دو محصول در ابتدای پیروزی انقلاب صفر بود. 
در برخی محصولات مرتبط با معدن هم دولت دکتر روحانی تاثیر مثبتی داشته است.بررسی آمار ظرفیت برخی محصولات در ابتدای کار دولت تا پایان سال 95 نشان می دهد دولت در این مدت توانسته است ظرفیت تولید سیمان را علیرغم کاهش چشمگیر ساخت و ساز در کشور با حدود 8 درصد افزایش از 77.5 میلیون تن به 83.5 میلیون تن برساند. ظرفیت تولید کاشی و سرامیک نیز با وجود کاهش ساخت و ساز با حدود 10.5 درصد افزایش از 492 میلیون متر مربع در ابتدای کار دولت به 543 میلیون مترمربع در پایان سال 95 رسید و ظرفیت تولید شیشه نیز از یک میلیون و 577 هزار تن به یک میلیون و 685 هزار تن در این بازه زمانی رسید. 
تنها بخش معدن نیست که با تلاشهای دولت در حال رشد و رونق است ، بخش های متنوع تجارت و صنعت نیز روزهای تازه ای را در روند توسعه تجربه می کند.البته در بخش معدن نیز منتقدان دست از نقد غیر منصفانه بر نمی دارند و بدون بررسی عملکرد مثبت دولت درتکمیل زنجیره های تولید، همراهی با معدنکاران درفعالیت های مرتبط با حقوق دولتی، توسعه زیر ساخت های لازم برای معادن در اقصی نقاط کشور و ده ها خدمت دیگر تنها نیمه خالی لیوان را دیده و تعطیلی چند کارگاه معدنی کوچک و یا برخی مشکلات را بزرگنمایی کرده و سعی دارند از این مساله بهره برداری های خاص داشته باشند اما واقعیت ماجرا این است که کشور در بخش معدن در سه سال گذشته حرکت جهشی ویژه ای داشته و به زودی با حضور معدنی های بزرگ جهان که فرصت آن در پسابرجام فراهم شد شاهد اتفاقات منحصر به فردی در حوزه معادن کشور خواهیم بود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 226
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران