پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 354575 تاریخ : 1397/05/27-14:35:45
,12,15,
آیا از سرعت اینترنت واقعی خریداری شده استفاده می کنیم؟

گزارش

آیا از سرعت اینترنت واقعی خریداری شده استفاده می کنیم؟

همیشه برای کاربران اینترنت سوال بوده است سرعت واقعی اینترنتی که استفاده می کنند چه قدر است؟ آیا سرعتی که خریداری کرده اند دقیقا همانی است که مد نظرشان است؟ در این گزارش قصد داریم به معنی سرعت اینترنت بپردازیم و بگوییم چگونه باید سرعت اینترنت خود را محاسبه کنید.

به گزارش بانک و صنعت، سرعت اینترنت چیست؟ منظور از سرعت، همان عددی است که واحدش کیلوبایت بر ثانیه است و بصورت X Kb/S و X KB/S یا KBpS نمایش داده میشود.

حرف b کوچک نشانه واحد بیت، و B بزرگ نشانه واحد بایت است، و K هم یعنی 1000؛ مثلا بجای 10000 بایت می نویسند 10KB  همچنین هر کیلوبایت هم برابر است با هشت بیت است. برای مثال 16 kb برابر است با 2KB  البته لزوما افراد این نظم بزرگ و کوچک بودن حروف انگلیسی در نوشتار را رعایت نمی کنند و برای بایت به اشتباه از b استفاده میکنند.

هنگامی که شما سرعت اینترنت خود را از سایت های مخصوص پیدا می کنید، با عددی مواجه می شوید که هر ثانیه بصورت خیلی جزئی کم و زیاد می شود. مثلا مقدار 150KB/S

مکانیزم این سایت ها هم بدین صورت است که بسته های اطلاعاتی با حجم مشخص را از سرور هایشان به کامپیوترتان ارسال می کنندو حجم و مدت زمان بازگشت این بسته‌ها به سرورشان را محاسبه می‌کنند و به عنوان یک سرعت میانگین به شما نشان می‌دهند.

 

سرعت واقعی استفاده از اینترنت، سو تفاهمی بزرگ!

در بیش‌تر موارد برداشتی که از سرعت واقعی اینترنت توسط کاربران وجود دارد، همان سرعتی است که شرکت‌های ارایه دهنده خدمات اینترنتی (ISP) با واحد کیلو بیت در ثانیه (Kbps) اقدام به نام‌گذاری و فروش سرویس اینترنت به مشترکین خود می‌کنند.

هنگامی که مشترک درخواست خود برای اشتراک یک خط اینترنت پرسرعت را به شرکت سرویس‌دهنده اینترنت ارایه می‌کند، شرکت خدمات‌دهنده به عنوان کاربر حقیقی یا حقوقی (کاربران خانگی یا شرکت‌ و سازمان) بر حسب میزان و متناسب با حجم استفاده، سرویس‌های متفاوتی را با سرعت‌های 128، 256، 512 و … با واحد سنجش کیلو بیت در ثانیه به ایشان پیشنهاد می‌کند.

توجه به این نکته ضروری‌ست که واحد سرعت این سرویس‌ها، کیلو بیت در ثانیه (Kilo bit per second)، است که کلمه بیت در آن با حرف b کوچک انگلیسی مشخص شده و به صورت Kbps (کیلو بیت در ثانیه) نمایش داده می‌شود.

در مقابل این واحد، واحد دیگری با نام کیلو بایت در ثانیه وجود دارد (Kilo Byte per Second) که کلمه بایت آن با حرف B بزرگ انگلیسی در واحد KBps (کیلو بایت در ثانیه) مشخص می‌شود و معمولاً در زمان دانلود و دریافت فایل از اینترنت قابل مشاهده است . هر Kb معادل 1024b و هر KB معادل B 1024 است.

با توجه به این‌ که هر 1 بایت اطلاعات از 8 بیت تشکیل شده است، هر یک از سرعت‌های ارایه شده توسط شرکت‌های خدمات‌دهنده اینترنتی به مشترکین در زمان استفاده باید به 8 تقسیم شود تا به سرعتی تبدیل شود که در زمان دانلود (Download) فایل‌ها از اینترنت توسط کاربر قابل مشاهده است.

به‌عبارت دیگر کاربران اینترنت در دنیای مجازی اغلب سرعت اتصال خود را در نرم‌افزارهای مختلف نرم‌افزارهای مدیریت دانلود و سنجش سرعت اینترنت بر حسب کیلوبایت در ثانیه و به شکل KBps (کیلو بایت در ثانیه) مشاهده می‌کنند و این موضوع ممکن است برای ایشان این سوتفاهم را به‌وجود بیاورد که به عنوان مثال وقتی سرعت اینترنت 128Kbps (یک‌صد و بیست و هشت کیلو بیت در ثانیه) است، چرا در طول زمان اتصال، نرم افزار مورد نظر سرعت اینترنت را به صورت 16KBps (شانزده کیلو بایت در ثانیه) نمایش می‌دهد !؟

برای سایر سرویس‌های اینترنتی نیز کافی است که عدد مربوط به سرعت سرویس با واحد Kbps (کیلو بیت در ثانیه) که شرکت‌های ارایه کننده خدمات اینترنتی از آن در نام گذاری سرویس‌های خود استفاده می‌کنند، به عدد 8 تقسیم شود تا سرعت سرویس در واحد KBps (کیلو بایت در ثانیه) محاسبه شود و سرعت دریافتی کاربر برحسب این واحد قابل مشاهده باشد.

برای مثال: سرعت‌های نمایش داده شده در زمان دریافت فایل از اینترنت برای سرویس‌های 256Kbps و 512Kbps (دویست و پنجاه و شش و پانصد و دوازده کیلو بیت در ثانیه) به ترتیب 32KBps و 64KBps (سی و دو و شصت و چهار کیلو بایت در ثانیه) است.

با توجه به تحقیقی که از تعدادی از مشترکین سرویس‌ اینترنتی 128Kbps (یک‌صد و بیست و هشت کیلوبیت در ثانیه) به عمل آمده، نتایج زیر در مورد آگاهی از سرعت واقعی اینترنت حاصل شده است.

 

تنها 10 درصد از مشترکین درباره واحد صحیح سرعت سرویس اینترنتی خود اطلاع داشتند!

3 درصد از پرسش شوندگان به اشتباه واحد سرعت سرویس خود را کیلو بایت در ثانیه (KBps) می‌پنداشته‌اند.

25 درصد هیچ اطلاعی از معنی و مفهوم واحدهای سرعت اینترنت مانند Kbps (کیلو بیت بر ثانیه) و KBps (کیلو بایت بر ثانیه) نداشته‌اند.

30 درصد دیگر نیز هیچ پاسخی برای این پرسش نداشته‌اند.

نتیجه‌گیری؛ محاسبه سرعت استفاده از سرویس اینترنت در کشور!

با توجه به مواردی که درباره ضریب اشترک‌گذاری سرویس‌های اینترنتی در کشور و همچنین تفاوت مربوط به واحد‌های اینترنتی بیت و بایت در بالا توضیح داده شد، این امکان وجود دارد که کاربران درباره محاسبه سرعت سرویس خود در واحدهای یاد شده  (Bit/Byte) و ضریب اشتراک‌گذاری سرویس دچار سو تفاهم شوند.

از این روی کاربران باید توجه داشته باشند که این دو مورد به‌صورت مجزا برای سرویس‌های اینترنتی در نظر گرفته می‌شوند و نباید تنها یکی از این موارد برای محاسبه سرعت استفاده از سرویس در نظر گرفته شوند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 238
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران